image?>
2023-06-08 98

Навчальна  екскурсія

6 червня учні  нашого ліцею разом з учнями та вчителями  Горохівських, Озірцівського, Підберезівського ліцеїв, Лемешівської, Сілецької, Пірванченської, Скобелківської гімназій, учасники проекту "Не пали, компостуй", побували на незвичайній екскурсії, мета якої - ознайомлення з практиками компостування та сортування твердих побутових відходів (сміття).

Спочатку учасники екскурсії побували у Мстишинській гімназії Боратинської ТГ, де ознайомилися із практикою компостування відходів, потім   у Луцьку працівники Центру управління відходами «Чистий Луцьк»  показали учням «теплі грядки», розповіли як їх облаштувати, як і з чого вони роблять компост, як вирощують зелень. Потім відбулася розмова про історію сміття, про сміттєві полігони, про шкоду сміття для довкілля, про важливість компостування, сортування та здачі на переробку вторсировини.  Учні вчилися сортувати основні види сміття на швидкість, стискували  ПЕТ- пляшки пресом, вгадували призначення  «старих речей» в музеї.

Останнім пунктом екскурсії був ботанічний  заказник «Воротнів».

Час пролетім непомітно, учні ,хоча  й були втомленими, але на їхніх обличчях сяяли усмішки.

  Маю надію, що дітям було цікаво, вони побачили, що сортування - це не важко, а компостування - корисно. Сортування і компостування збережуть довкілля, бо на сміттєві полігони/ стихійні смітники потраплятиме набагато менше відходів.

Наступним кроком проекту буде придбання 10 комплектів контейнерів для сортування відходів для закладів освіти нашої громади. Від теорії учні перейдуть до  навчання  правильного сортування відходів.