image?>
2023-06-29 99

День Конституції

28 червня Україна відзначає День Конституції, день, коли наша незалежна країна отримала свою основну законодавчу владу. Це свято символізує нашу боротьбу за демократію, свободу та незалежність. А цей документ є фундаментом державності, гарантом наших прав і свобод, який сьогодні виборюється у важких боях самопожертвою та життями.

З метою гідного відзначення Дня Конституції України  в ліцеї протягом 26.06-28-06. проведено інформаційно-просвітницькі та виховні заходи для учнів з питань формування правової культури, виховання громадянської свідомості та поваги до Основного Закону України.

 Історичну розвідку « Від конституції Пилипа Орлика  і до сьогодення»  під керівництвом Новосад М.А. здійснили учні 3 класу.

Цікаво й пізнавально пройшла організована класними керівниками 4-6 класів   квест – читанка, яка відбувалася  в онлайн форматі «Поримовані права» за книгою В Читая «Конституція для всіх :  великих, і малих».

  Учні першого та четвертого класів переглянули відеофільм «Конституція для дітей : цікаво знати».

Правознавчі акценти з учнями  7 класу «Конституція і Євросоюз: людина, свобода, демократія» провела педагог –організатор Нечипорук Л.М.

Бурнейко А.А. організувала для групи дітей комунікативну навчальну екскурсію « Ми будуємо правову державу на основі Конституції України». Спочатку учні початкових класів у школі  взяли участь у бесіді щодо Дня Конституції України.  Учні зустрілися з представником державної влади – старостою Підберезівського старостинського округу Коритком В.Д. Віктор Дмитрович  розповів про важливість дотримання законів, ознайомив із роботою округу та його працівниками. Діти із захопленням  слухали цікаву інформацію.

Згодом школярі  завітали у сільську бібліотеку, де Світлана Леонтіївна Базюк провела цікаву розповідь, ознайомила із змістом Конституції України.

Нехай наша Конституція буде не просто книгою законів, а живими принципами, якими керуємось у повсякденному житті. Нехай вона стане запорукою нашого щастя, вільності та розвитку.