image?>
2022-12-26 115

Свято Миколая.

19 грудня – одна із найочікуваніших дат у році, день, перед яким усі дітлахи намагаються бути якомога чемнішими – свято Миколая.

Кажуть, що подарунки отримують добрі та слухняні дітки, а тим, хто погано поводився, покладаються лише камені або різочку (прутик). Проте маленькі хлопчики і дівчатка в очікуванні чарівного свята і подарунків не вередують і поводяться гідно, намагаючись сподобається Святому Миколаю.

Свято Миколая – це своєрідне підбиття підсумків: зважування добрих і поганих вчинків, здобутків у навчанні, а оскільки всі учні Підберезівського ліцею  були слухняними і старанно навчалися, то Святий Миколай завітав до них на свято. Веселе дійство підготували для учнів 1-7 класів учні 7 та 6 класів (творчий керівник Нечипорук Л.М.)

Дітки розповідали про історію улюбленого зимового свята, про Святого Благодійника, якого в народі іменують Великим Чудотворцем. Ангели славили Миколу Чудотворця піснями і віршами, а норовливі чортик та його товариш Антипко, все спонукали дітей до злих справ. Але, як завжди, добро перемогло зло. 

Діти не розгубилися: розповідали вірші, співали пісень, брали участь у різноманітних конкурсах Радість, усмішка та щирість в дитячих очах ще раз переконали усіх присутніх на святі, якою великою справою є творити добро, дарувати один одному любов та доброту.

Свято вдалося на славу, а щасливі дітки поспішали до своїх класів, аби знову поринути в світ знань.