image?>
2022-12-05 136

День вшанування пам’яті жертв Голодомору.

Збережемо пам’ять. Збережемо правду.

Остання субота листопада – День вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932 – 1933 рр. Учні ліцею долучилася до загальнонаціональних акцій – «Запали свічку» та «Голодомор-геноцид: пам’ятаємо.

 Екскурсом в історію для учнів стали виховні години, на яких розповідями, поетичним словом і спогадами очевидців згадали про трагічне минуле свого народу.
Вшановуючи тих, хто загинув у страшні часи Голодомору, учні початкових класів повісили квітки – незабутки на  «Панно пам’яті   жертвам голодомору» (вчителі :Бурнейко А.А.,Балик О.В.) .

Шевчик В.П. провела лінійку пам’яті «Голодні жнива тридцять третього» .Нечипорук Л.М.  для учнів  7-8 класів організувала перегляд  та обговорення документального фільму Голодомор 1932-1933рр. Постгеноцидний сидром ».
 Серце кожного , хто дивився цей фільм наповнилося смутком та біллю за невинно загублених людей, наших співвітчизників.

Колектив ліцею та учні долучилися до загальнодержавної хвилини мовчання, усвідомивши, наскільки дорогим даром є життя і як треба цінувати кожну хвилину, яку воно дарує.
Голодомор 1932-1933 років - одна з найтрагічніших сторінок української історії, яка поглинула мільйони безневинних, - не підлягає забуттю…