image?>
2022-11-29 120

ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ.

З 2017 року щороку 21 листопада в Україні святкується День гідності та свободи. Це національне свято має надзвичайно важливе значення для кожного українця. Його мета – затвердити прагнення громадян України до демократії, справедливості, свободи та схвалити рух до майбутнього в Європі.

Свято вказує відразу на дві доленосні події в житті українців – Помаранчеву революцію 2004 року і Революцію гідності 2013 року.

З нагоди цього свята у ліцеї пройшли різноманітні заходи. Перші уроки  традиційно розпочалися Хвилиною мовчання за всіма патріотами, які поклали на вівтар  свободи й української державності своє життя.  .Вчитель історії  Кунчик А.А. на лінійці  ознайомив учнів з передісторією цього свята.

Для середніх учнів педагог –організатор Нечипорук Л.М. провела Урок мужності «Вистояли на Майдані. Переможемо у війні».

Класні керівники у класах провели Години  гідності. Учні 4 класу (класний керівник Балик О.В.)   пограли з  lego у гру «Гідно чи негідно», виконали вправу «Деформовані прислів’я», переглянули відеофільм  «21 листопада-День гідності». Класний керівник 2 класу Бурнейко А.А. своїм  вихованцям запропонувала скласти асоціативний кущ «Що для нас гідність та свобода?» , а також в ході бесіди «Що означає «День гідності та свободи ?» учні дізналися про передісторію виникнення  цього дня, на закріплення погралися у складання пазлів «День гідності та свободи».

 У старших класах пройшли години спілкування «Хто помирає в боротьбі  - в серцях живе».  Учні 11 класу (класний керівник Новосад М.А) виконали поетичні рядки про героїв України.