image?>
2020-01-03 347

свято Миколая

 

19 грудня – одна із найочікуваніших дат у році, день, перед яким усі дітлахи намагаються бути якомога чемнішими – свято Миколая. За легендою, Святий Миколай був покровителем не тільки дітей, а й мандрівників.
Свято Миколая – це своєрідне підбиття підсумків: зважування добрих і поганих вчинків, здобутків у навчанні, а оскільки всі учні були слухняними і старанно навчалися, то Святий Миколай завітав до них на свято.
Діти не розгубилися: розповідали вірші, співали пісень. Радість, усмішка та щирість в дитячих очах ще раз переконали усіх присутніх на святі, якою великою справою є творити добро, дарувати один одному любов та доброту.
Звуками веселих мелодій почалася концертна програма. Дітки розповідали про історію улюбленого зимового свята, про Святого Благодійника, якого в народі іменують Великим Чудотворцем. Ангели славили Миколу Чудотворця піснями і віршами, а норовливі чортик та його товариші, все спонукали дітей до злих справ. Але, як завжди, добро перемогло зло.

Свято вдалося на славу, а щасливі дітки поспішали на  святкове, урочисте відкриття новорічної ялинки в центрі села, яке також пройшло весело.