image?>
2018-12-11 430

Зліт волонтерів району

У всьому світі 5 грудня відзначають День волонтера. Свято було засноване ще у 1985 році за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН.

В Україні волонтерський рух розпочався в 90 –х роках , а офіційно його визнали 10 грудня 2003 року, згідно з Постановою Кабміну.

Звісно, волонтерство не робота. Це на 100% -покликання. Це спосіб життя і мислення. Небайдужість до чужої біди, співпереживання – те , що веде волонтерство вперед.

Це свято кожного,хто хоч раз за покликом серця допомагав людям, не чекаючи подяк, нагород і визнання.

Ось уже кілька років поспіль у цей день БДЮТ міста Горохова вітає юних волонтерів шкіл району. Цей рік не став винятком. У БДЮТ зібралися учні району, щоб підвести підсумки їх доброчинної діяльності за рік.

Перед учнями виступали методист відділу освіти Підлужна О.С., начальник відділу освіти Горохівської райдержадміністрації Віктор  Іванович Білик  подякував дітям за їхню активну життєву та громадянську позицію. Про свою волонтерську діяльність розповів Віталій Гладун , який неодноразово їздив на Схід України з гуманітарною місією.

Потім відбувся перегляд документальної стрічки «Я вірю, що закінчиться війна», яка створена журналістами газети «Волинь» . В ній розповідається про горохівчан- воїнів АТО. Перед показом стрічки  ініціатор створення фільму, дружина ветерана  АТО  Харків Євгенія,поділилася з присутніми  історією створення  та зйомок цього фільму.