image?>
2018-11-20 422

З днем Українського козацтва!

На свято Покрови Пречистої Богородиці наша країна відзначала День українського козацтва, а від 14 жовтня 2014 року, згідно указу президента України, ми  відзначаємо  ще й День української армії.

Адже не випадково для святкування Дня українського козацтва обрано День Святої Покрови, вона здавна була покровителькою козаків. Це дуже важливе свято для нашого народу, адже козацтво відіграло надзвичайну роль у становленні нашої держави. Його історичне значення важко переоцінити. Важко переоцінити і те, що зараз відбувається на Україні, а саме подвиги наших українських солдат, воїнів, чоловіків, які на даний момент захищають суверенність та незалежність Батьківщини. Саме тому це свято таке важливе та актуальне сьогодні.

. В цей  тиждень  у школі було проведено ряд заходів з патріотичного виховання. Педагог-організатор Нечипорук Л.М. провела збір куренів  де учнів 5 класів було урочисто прийнято в  члени козацького товариства .  Підготували та провели виховний захід  «Наша слава козацька не вмре, не загине!». Діти розповідали про свято Козацької Покрови, ознайомили присутніх з історією виникнення козацтва та їх звичаями.

Відбулася екскурсія у шкільному музеї для учнів 9 класу та вчителів  Мирківської ЗОШ І-ІІ ст..с. Мирків. Екскурсовод - Денисюк Софія (учениця 11 класу) розповіла цікаві факти з історії нашого села.

Вчителі фізкультури та допризивної підготовки Новосад В.П. та Кунчик А.А. провели для учнів 5-6класів , 7-8 класів, 9-10-11 класів  змагання , що включали в себе  перетягування канату, стрибки в мішку,естафети, для старших учнів – стрільба з пневматичної зброї та багато інших цікавих конкурсів. Учні школи змагалися, показували свої спортивні здібності та готувалися бути гідними захисниками Батьківщини.