image?>
2018-09-16 499

На гостині у лісівника

Кожного року у третю неділю вересня в Україні святкують  День працівника лісу - професійне свято працівників лісового господарства.

Ліс – ось справжній, живий скарб нашої землі. Ліс – це душа всієї планети. Його розумне використання дарує людям тепло і затишок, а безконтрольна вирубка лісу несе в собі значні проблеми, які можуть торкнутися практично всіх. Тому  люди, які стоять на сторожі гармонії і порядку в лісовому господарстві справедливо заслуговують поваги.

Ось уже 18 років наша школа тісно співпрацює з державним підприємством Горохівським  лісомисливським  господарством. На базі школи створено шкільне лісництво. Учні допомагають лісівникам у посадці лісу, зборі насіння, а вони  дають школі потрібні дерево матеріали.

А цього року  ми побували «На гостині у лісівників -2018» - так назвали урочистості з нагоди Дня працівників лісу, які відбувалися  у неділю біля будинку «Просвіта» м. Горохів. Чудовий концерт підготували для лісівників району, лісівники задували свої здобутки І раділи, що виховують собі  молоду заміну у шкільних лісництвах району. Минулого року їх налічувалося уже чотири.  На гостині побували  учні нашої школи ( Маковська Яна, Прищ Андрій,Грицак Вадим , Шевчук Аліна), які разом з учнями Борочиченської школи стали учасниками квесту - чудової пригодницької гри «Лісова мандрівка». На учасників  обох команд чекала весела подорож – змагання,  гра на випробування кмітливості, витривалості, ерудованості та вмінні  грати в команді. Обидві команди були настільки активними і завзято боролися за перемогу, показавши чудові знання лісової справи, що організаторам нічого не залишалося  як привітати обидві команди з перемогою.